Wolle mer'n roilosse? de Dood?
nee, des isch noch zu frieh!
Was dee do verlora hood,
mei, des errad isch doch niie!
Sei Gsischt isch so bleisch
unn e guggt ach so schdarr -
isch binn noch kee Leisch,
nee, do lach isch: harharr!
Drum wolle mer sache,
des lasse mer bleibe,
der kann sisch de Sache
mit dem Schderbe abschreibe,
de kann a mol gugge
wo imme e will,
mir bleibe am schlugge,
abbe ned schdill!
Mir lebe weide,
solang mer nur könne
und sache ganz heite:
Mir woll'n uns was gönne,
denn deees isch die ääinziche
Welt die mir habbe
un mir die alläänziche
die danach schnabbe -
nach eener Luft, die subbeguut schmeggt
weil so viel Leebe und Laune drin schdeggt!


© Sur_real


3 Lesern gefällt dieser Text.




Diesen Text als PDF downloaden




Kommentare zu "Büttenrede auf den Tod"

Es sind noch keine Kommentare vorhanden

Kommentar schreiben zu "Büttenrede auf den Tod"

Möchten Sie dem Autor einen Kommentar hinterlassen? Dann Loggen Sie sich ein oder Registrieren Sie sich in unserem Netzwerk.