O Langandi, besende Läribarn!
O Hyllandi, cause Fiskis hacchen!
O Fjöllofa, bere Kiðling!
Yernende coiled þe softe Jörð umbe mi botes.
Brynjulauss hadde been taught
In þe manere in wilche
Þe swete Vínvið hadde been red.
Þe Iðavöll,
Shelded bi þe returnende Ráðstropp,
Passeth þi straunge erle als sche drifeth,
And þe blomes wilche sind weven
In-to þe freschelich atbrostens garnement
Smellen thurgh þe bricken.
I wiste þat þe wacche wolde signifien
Anes growene kitouns descente
Behinde his sole faders dam,
To Föðurheim,
Wher his eldparents risen and forgen.
Högni and Kött leften
Als Bikkja entred.
Be Wirdyminnie wiþ þee,
O Singvandi!


© Psápfo


0 Lesern gefällt dieser Text.


Beschreibung des Autors zu "Dryw And Þe Hwit God"

mittelenglisch




Kommentare zu "Dryw And Þe Hwit God"

Es sind noch keine Kommentare vorhanden

Kommentar schreiben zu "Dryw And Þe Hwit God"

Möchten Sie dem Autor einen Kommentar hinterlassen? Dann Loggen Sie sich ein oder Registrieren Sie sich in unserem Netzwerk.