WEIHNOCHTN WIA IMMA?

Weihnochtn steht wieda vua da Tir,
Nostalgie pur, - glaube mir!
Bei uns muass ollas imma sein,
wia domois ois da Bua no klein.

Jedes Johr da gleiche Bam,
g'feiat wird bloß nur daham,
a g'füde Antn, unsa Mayosalot,
a Kraut dazua, des oba ROT.

De Keksaln in de buntn Dosn,
derf ma bei Gott net bockn lossn ,
de söbagmochtn miassn 's sei,
de kean dazua doch ollawei.

Advenkraunz muass a ana her,
den söba z'mochen follt net schwer,
da gaunze Gorten erstroiht im Licht,
bis daun da Christbam nimmt die Sicht.

Da Bua, er zint de Kerzal aun,
de Sterndlwerfa san daun drau,
auf ans vazicht ma oba gern,
des Gsangl, des wü kana hearn.

Stimmungsvoll ist's imma wieda,
im Kerzenschein a ohne Lieda.
Nun frog ma uns, wird's a so sei
waun kane Tiere mehr san dabei?

Wia de si g'freit haum jedes Johr,
wia klane Kinda, des is wohr,
de haum a auf Geschenke g'wort
und g'schaut, ob jo a Papperl dort.

So wird's hoit heia aundas sein,
wir miassn ohne de uns g'frein,
obwoi de Soche mit'm Schenkn
erfordert nun schon sehr vü Denkn.

Weu jeder eh schon olles hot,
erfreu ma uns am Anterl mit Solot,
an d' Keksal und am schenan Bam
und wia san froh, dass ma uns ham.


© Angelika


2 Lesern gefällt dieser Text.


Unregistrierter Besucher


Beschreibung des Autors zu "Weihnochtn wia imma?"

Österreichische Mundart

Diesen Text als PDF downloaden




Kommentare zu "Weihnochtn wia imma?"

Re: Weihnochtn wia imma?

Autor: VaterMartin   Datum: 18.12.2021 20:59 Uhr

Kommentar: Bayrische Mundart. Weniger ist eben mehr. Und Beziehungen und Gemeinschaft sind eben mit am Wertvollsten.
Gesegneten 4. Advent, Günther

Re: Weihnochtn wia imma?

Autor: Jens Lucka   Datum: 19.12.2021 12:11 Uhr

Kommentar: ;-))) Wunderschön !!! Nicht einfach, aber doch lesbar und verständlich. Gerne gelesen.
Ich habe auch schon ein Paar Dialekte geschrieben . Das macht Laune.

Herzliche Grüße von Jens

Kommentar schreiben zu "Weihnochtn wia imma?"

Möchten Sie dem Autor einen Kommentar hinterlassen? Dann Loggen Sie sich ein oder Registrieren Sie sich in unserem Netzwerk.