Wissädal isch de geilschte Ort uff de Welt.
Wissädal do wu mir alles gfällt.
Doi Mensche mit ihrem Dialekt,
Wu nimmond fremms ebbes checkt.
Ob 1. Mai oddä Vaddädag,
Zu äm Bier werd nie noi gsagt.
Mir trinke viel mir trinke gern,
Bleiwe awwä immer normal äm hänn.
Vum Eier Roth bis zum bohof,
Ohne dich wär alles doof.
Wonn somsdags frih de Lumbämonn bimmelt,
D Pferdehaufe do liege wie Schimmel.
Donn weißi, ich bin än moim Ort,
Do binni gern,ich will ned fort.
Un wonni Mol wu onnäschd sitz,
Ich denk on di un zwar gwiss.
Uffem Sportplatz isch ah immä schee,
Will mä des gekick ah ned immä seh'.
Seit e paar johr gids a än burger King,
Wissädal goes America,was for ä Ding.
Mir hen a s weltgreschd Woirauchfass,
Un außerdem en Haufe Spaß.
Ob Ama,Normal oddä Players Pub,
Irgendwu geht schun was ab.
Dä Globus isch unser Subbämarkt,
Somsdags kriegsch drin als en Infarkt.
Trotzdem simmä froh dass män hewwä,
um ned nur so en alde rewä.
Wonns jetzt noch onä gid wu secht,
Des wissädal des gfällt mir ned.
Der isch nimmi gonz sauwä un klar,
Der ghert ab uff Sansibar.


© B94


1 Lesern gefällt dieser Text.



Beschreibung des Autors zu "Wissädal"

Harter kurpfälzischer Dialekt

Diesen Text als PDF downloaden




Kommentare zu "Wissädal"

Es sind noch keine Kommentare vorhanden

Kommentar schreiben zu "Wissädal"

Möchten Sie dem Autor einen Kommentar hinterlassen? Dann Loggen Sie sich ein oder Registrieren Sie sich in unserem Netzwerk.