Waun de Nocht sticht,
und es Liacht stirbt,
und da Tog bricht,
und de Grüll zirbt,
kumman de Rotzn,
schreit da Fasau,
de Weichsln zaplotzn,
de Mäuse san drau...

Da Mond hot a ungsunde Foarb,
De Sunn hot se veroit
es Gulasch aum Herd is moarb,
Herrgott,es is koit....

I bin gaunz allan,
zitternd im Bett,
auf amoi so klan,
ob mi wer rett?

I waan mi in Schlof,
hoff auf a Morgn,
mei Lebn is a Strof,
könnst ma deins borgn?


© Hannes Lapesch


1 Lesern gefällt dieser Text.


Diesen Text als PDF downloaden




Kommentare zu "De Nocht"

Re: De Nocht

Autor: Michael Dierl   Datum: 15.05.2023 21:28 Uhr

Kommentar: Noa, mei Leib bekommste niet! Deen brouch i no selbaa! :-)

lg Michael

Kommentar schreiben zu "De Nocht"

Möchten Sie dem Autor einen Kommentar hinterlassen? Dann Loggen Sie sich ein oder Registrieren Sie sich in unserem Netzwerk.